Fra Feitskaret mot Storklumpen
bilde vinterryper skutt
Porten til Nord Norge
Velg språk:
  • norway.png
  • germany.png
  • uk.png

Trygghetsalarm

 

Tjenestens navn:
Trygghetsalarm
 
Målgruppe:
Personer som bor alene eller med andre som er hjelpetrengende, og som på grunn av sykdom, funksjonshemming eller av andre årsaker ønsker å øke tryggheten i egen bolig ved å kunne tilkalle hjelp fra omsorgstjenesten ved behov.
 
Formål:
Leie av alarm skal være et av flere tiltak som kan få søker til å bo lenger hjemme.
 
Beskrivelse:
Trygghetsalarm er en tjeneste som ikke er lovpålagt. Dermed kan ikke søker vise til en rett til trygghetsalarm selv om en kommer inn under kriterier for utleie. Det er i samråd med Pleie og omsorgsavdelingen, at trygghetsalarm blir utleid. Tildeling skjer etter en individuell og faglig vurdering.
Alarmen er koblet opp mot en sentral i Oslo. Alarmen blir besvart av helsefaglig kompetent personalet. Ved behov tas det kontakt med Grane sykehjem og personale der vil videreformidle alarmer til sykepleierbakvakt. 

 
 
Vilkår:
Trygghetsalarmen må kobles opp mot en telefonlinje. Søkeren må sørge for ekstra nøkkel. Nøkkelen oppbevares på sykehjemmet, eller ekstranøkkel hos en kontaktperson i nærmiljøet.
Betaling for leie av alarm er fastsatt av kommunestyret. I leien ligger det også vedlikehold og reparasjon.
Pris for leie: se ”betalingssatser for pleie og omsorgsavdelingen”. Det sendes ut regning kvartalsvis.
 
Saksgang:

Klage på vedtak om trygghetsalarm kan rettes til den kommunale klagenemnda (formannskapet) men sendes til den / de som har gjort vedtaket.
Klagefrist er 3 uker fra vedtaket ble gjort kjent.
 
Veiledning:
Søknad om trygghetsalarm  sendes på fastlagt skjema til Pleie- og omsorgstjenesten i Grane Kommune og blir behandlet fortløpende. Søknadsskjema får du ved å henvende deg til Servicetorget eller Pleie- og omsorgstjenesten i kommunen eller du finner skjemaet på kommunens hjemmeside.