Fra Feitskaret mot Storklumpen
bilde vinterryper skutt
Porten til Nord Norge
Velg språk:
  • norway.png
  • germany.png
  • uk.png

Tekniske hjelpemidler


Tekniske hjelpemidler skal gjøre hverdagen lettere for brukere som trenger slikt utstyr.

 

Målgruppe:
Tekniske hjelpemidler kan lånes ut til brukere som trenger det i akutte situasjoner, i et kortere tidsrom eller som har et varig behov.
 
Beskrivelse:
I en akuttsituasjon eller for et kortere tidsrom:
Det kommunale hjelpemiddellageret er lokalisert ved siden av kommunehuset. Personer som trenger å låne et hjelpemiddel i en akuttsituasjon eller for et kortere tidsrom, skal enten kontakte hjemmesykepleien, pleie og omsorgsleder eller ambulerende vaktmester.
 
Utlån frå Hjelpemiddelsentralen i Nordland:
Personer som har et varig behov for å låne hjelpemiddel, kan få det gjennom folketrygden. Hjemmesykepleien har søknadsskjema og hjelper til med å søke. Det er Hjelpemiddelsentralen i Nordland og fysioterapeuten som forvalter hjelpemidler som tilhører folketrygden.
Hjelpemidlene blir leverte til felles utleveringssted, som er samme sted som lager for korttidsutlån.
 
Trygghetsalarm:
Trygghetsalarm kommer ikke inn under denne ordningen. For å låne alarm, kontakt hjemmesykepleien, de videreformidler kontakt.
 
Vilkår:
Hjelpemiddelbehovet må være stadfestet av helsepersonell i kommunen.
 
Gebyr / avgift:   Ingen
 
Hjelpemidler skal vaskes før de blir returnert. I tillegg blir de grundig rengjort på lageret før utlevering til neste bruker.
 
Saksgang:
Utlevering / reparasjon av hjelpemiddel:
Bruker vil få melding om at hjelpemiddelet er kommet. Etter avtale kan hjelpemiddel hentes eller leveres til bruker. Behov for reparasjon skal meldes til hjemmesykepleien.
 
Veiledning:
Det kan søkes om lån fra Hjelpemiddelsentralen dersom brukere har et varig behov for hjelpemiddel. Hjemmesykepleien hjelper til med søknaden.
 
 
 
Kontaktinformasjon:
Pleie- og Omsorg, Renate Børresen
Tlf.:   75 18 22 00