Fra Feitskaret mot Storklumpen
bilde vinterryper skutt
Porten til Nord Norge
Velg språk:
  • norway.png
  • germany.png
  • uk.png

Støttekontakt

 

Tjenestens navn:
Støttekontakt
 
Målgruppe:
Barn, unge og voksne med psykiske eller sosiale problem, utviklingshemming, funksjonshemming eller rusproblem, innvandrerer som er ukjent med det norske samfunn.
 
Formål:
Hjelpe den enkelte til en meningsfull fritid, for eksempel gjennom sosialt samvær og å følge den enkelte til ulike fritidsaktiviteter, og bidra til at den enkelte får mulighet til å leve og bo selvstendig.
 
Beskrivelse:
Støttekontakt er hjemlet i Sosialtjenesteloven, kap. 6, og er en av flere tjenester en kan ha krav på dersom en ikke kan ha omsorg for seg selv eller er helt avhengig av praktisk eller personlig hjelp for å greie dagliglivets gjøremål. Støttekontakt kan være et tiltak som kan gi hjelp til å få en meningsfull fritid, ved at en får sosialt samvær og eventuell hjelp til å ta del i ulike fritidsaktiviteter.
 
Vilkår:
Den som skal motta tjenester må fylle vilkårene i sosialtjenestelovens § 4.3 hvor det står: "De som ikke kan dra omsorg for seg selv, eller er helt avhengig av praktisk eller personlig hjelp for å greie dagliglivets gjøremål, har krav på hjelp etter § 4.2, a-d."

Det legges hovedsakelig vekt på følgende når vurdering av den enkeltes søknad foretas:
·        Funksjonsevne - i hvor stor grad du greier en aktivitet med eller uten spesiell tilrettelegging.
·        Helse - tar for seg syn, hørsel og diagnose.
·        Nettverk - ser på om du bor alene eller sammen med andre, om du har kontakt med folk i nærmiljøet ditt og om du har tilgang på hjelp fra andre.
·        Bolig - går gjennom boligtype og boligens beliggenhet.
·        Tjenester du allerede mottar vurderes opp mot det du eventuelt trenger av annen eller utvidet hjelp.
 
Vær oppmerksom på at barn kan få støttekontakt gjennom barnevernstjenesten dersom det er nødvendig ut fra barnets omsorgssituasjon.
 
Saksgang:
Saken din blir avgjort i samarbeidsmøte med Helseavd./ Pleie og Omsorgsavd./Nav i form av et vedtak. Møter avholdes hver 3.uke. Får du innvilget støttekontakt, vil det bli satt i gang en jobb med å finne en støttekontakt i samråd med deg. Det er fint om du selv har forslag til støttekontakt.
 
Veiledning:
Søknad om støttekontakt skal skrives på eget søknadsskjema., og sendes Pleie og omsorgsavdelingen. Ta gjerne kontakt for en samtale på forhånd om du ønsker nærmere opplysninger og kartlegging av om denne tjenesten vil kunne være et godt tilbud til deg.
 
Linker: