Fra Feitskaret mot Storklumpen
bilde vinterryper skutt
Porten til Nord Norge
Velg språk:
  • norway.png
  • germany.png
  • uk.png

Satser for sosialhjelp

Les print.png email  .png

VEILEDENDE SATSER FOR SOSIALHJELP Staten har utarbeidet veiledende satser for livsopphold m.v. for å få størst mulig likhet i bistandsnivået mellom kommunene. Grane kommune vil fortsatt benytte statlige veiledende satser når det ytes bistand etter sosialtjenesteloven. I tillegg til dette vil det fra og med 1. januar 2005 benyttes lokal lav sats i enkelte særlige tilfeller. Veiledende satser for sosialhjelp til livsopphold m.v. følger de til enhver tid fastsatte veiledende satser fra staten. Oversikt kommer vanligvis fra staten i 1. kvartal.


Følgende veiledende satser for livsopphold gjelder pr. 15.01.2019:

1 voksen: kr. 5 700,-  pr. mnd.

Ektepar/samboere: kr. 9 500,-  pr. mnd.

1 i boligfellesskap: kr. 4 750,-  pr. mnd.

Barn 0-5 år: kr. 2 200,-   pr. mnd.

Barn 6-10 år: kr. 2 900,-  pr. mnd.

Barn 11-17 år:  kr. 3 700,-  pr. mnd.

I tillegg til dette kan det dekkes rimelige boutgifter.


Lav sats for livsopphold i Grane kommune:
50 % av statlige veiledende satser.
Lav sats brukes når avtaler med sosialtjenesten ikke oppfylles, eller søker har tilstrekkelige inntekter og ikke benytter disse til sitt livsopphold slik at økonomisk sosialhjelp blir aktuelt. Det stilles særlige krav til utøvelse av skjønn og begrunnelser i slike tilfelle, jfr. for øvrig sosialtjenestelovens bestemmelser om den enkeltes plikter og rettigheter.

Utbetaling av sosialhjelp:
Det foretas ingen kontantutbetaling fra kommunekassen. All bistand til livsopphold eller andre ytelser overføres til bankkonto. Dekning av fordringer kan dekkes direkte til kreditor etter avtale med bistandssøker. All bistand forutsetter at vedtak er fattet i tråd med lover, forskrifter og delegert myndighet.