Fra Feitskaret mot Storklumpen
bilde vinterryper skutt
Porten til Nord Norge
Velg språk:
  • norway.png
  • germany.png
  • uk.png

Kulturpris

1. Grane kommune deler ut en "Grane kommunes kulturpris". Prisen deles ut det siste året i hver valgperiode, så fremt det kommer inn forslag på kvalifiserte kandidater.



2. Formålet med kulturprisen er å yte honnør til mottakeren og å støtte arbeidet for skapende kunstnerisk og kulturell virksomhet. Den enkelte kandidats økonomiske forhold skal ikke telle med ved vurderingen av hvem som bør tilstås kulturprisen.



3. Kulturprisen kan utdeles til utøvende kunstnere av enhver art og ellers andre som ved kunstnerisk eller kulturell virksomhet har nedlagt fortjenstfullt arbeid til fremme av kulturlivet i Grane.



4. Hele prisbeløpet skal til vanlig tilfalle en person. I spesielle tilfeller kan den likevel deles mellom to eller flere personer. Videre kan kulturprisen tildeles kunstforeninger og andre kunstneriske eller kulturelle organisasjoner.



5. Ordføreren i Grane eller den han/hun bemyndiger til det, overrekker prisen. Ved overrekkelsen bør kulturprisen ledsages av et diplom som tegn på at prisen er tildelt vedkommende.



6. Komite for oppvekst og kultur fastsetter hvem som skal tildeles kulturpris. Jfr. Grane formannskaps vedtak i sak 89/98.

Komiteen kan også avgjøre at prisen ikke skal utdeles dersom en ikke finner kvalifiserte kandidater.



"Statuttene til Grane kommunes kulturpris" punkt 1. ble benandlet i komite for oppvekst og kultur den 10.10.00 Sak 032/00, og vedtatt endret i Kommunestyret – 22.11.2000, sak 115/00.

Kulturprisbeløpet er for tiden kr. 6. 000,-.