Fra Feitskaret mot Storklumpen
bilde vinterryper skutt
Porten til Nord Norge
Velg språk:
  • norway.png
  • germany.png
  • uk.png

Indre Helgeland Regionråd

Les print.png email  .png

Indre Helgeland Regionråd er et regionalpolitisk samarbeidsorgan for kommunene Grane, Hattfjelldal, Hemnes, Lurøy, Nesna og Rana. Rådet er styre for samarbeidet. Rådet har en funksjonstid på fire år (kommunestyrets valgperiode). Rådet velger for 2 år, leder og nestleder blant ordførerne i rådet. Leder- og nestledervervet roterer mellom deltakerkommunene.


 

I rådet møter hver deltakerkommune med to representanter valgt av og blant medlemmene i kommunestyret, hvorav den ene er ordføreren. I tillegg møter administrasjonssjefene (rådmennene) fra de deltakende kommuner.

Rådet avholder minst et møte hvert kvartal hvorav ett av møtene skal være et strategimøte. Ellers kan rådet innkalles etter behov.

Rådet har et fast sekretariat. Sekretariatet ivaretar de løpende administrative oppgavene for rådet og arbeidsutvalget. Dette omfatter også økonomistyring og regnskap.

Bjørn Ivar Lamo og Tor Stabbforsmoer Grane kommunes representanter i regionrådet med Britt Aune Olsen og Raymond Fagerli som vararepresentanter.

 


 

Kontaktinformasjon:

Indre Helgeland Regionråd
Postboks 500, 8601 Mo i Rana
Tlf 75 13 63 20
E-post: post@ihr.no

Link til Indre Helgeland Regionråds nettside