Fra Feitskaret mot Storklumpen
bilde vinterryper skutt
Porten til Nord Norge
Velg språk:
  • norway.png
  • germany.png
  • uk.png

Frivilligsentral

Logo frivilligsentral

Grane Frivilligsentral eies av Grane kommune, lokalisert på kommunehuset og drives etter retningslinjer fra Kultur og kirkedepartementet, gjennom statlige og kommunale tilskudd i nært samarbeid med frivillige organisasjoner.

Frivilligsentralen skal bidra til å styrke den frivillige innsatsen i kommunen ved å koordinere og samordne hjelpere og brukere av frivillige tjenester.

 

Frivilligsentralen skal ikke konkurrere, men være et supplement det offentlige tjenestetilbudet og eksisterende næringsvirksomhet og en møteplass som formidler kontakt mellom mennesker i lokalmiljøet - noen trenger hjelp og andre ønsker å hjelpe.

Frivilligsentralen er et sted hvor gleden over å bruke deg selv er den betalingen du får.

 

Hvem kan være frivillig?

  • Du som vil bruke din fritid til å hjelpe andre.
  • Du som har blitt pensjonist og synes dagene blir litt lange.
  • Du som er ung og vil øke din livserfaring gjennom kontakt med andre mennesker.
  • Du som er arbeidssøker og ønsker å gjøre noe positivt i en vanskelig jobbsøkingstid.
  • Du som ønsker å være medmenneske.

 

Eksempler på oppgaver kan være:

Små praktiske oppdrag, handle/gå ærend for noen, telefonvenn/ kontakt, besøksvenn, reservebesteforeldre, rådgivningstjeneste, fylle ut skjema og andre små oppgaver. Kanskje har du en hobby som kan være nyttig for andre.

Hvor mye tid du vil bruke og hva du ønsker å bidra med bestemmer du selv. Du inngår ingen langsiktig avtale – synes du dette er givende, fortsetter du.

Alt frivillig arbeid skal utføres uten økonomisk vederlag av noe slag. Unntatt fra dette er kostnadsdekning til eventuell kjøring. Vil du melde deg som frivillig, eller kanskje du vil vite litt mer? Kontakt oss uansett! Kom gjerne inn til en uforpliktende samtale.

 

Ønsker frivillig

 

De frivillige er i alle aldre og med vidt forskjellig bakgrunn. Hva du trenger hjelp til vet du best selv. Eksempler på oppgaver kan være: Turvenn/besøksvenn, å gå på kino/teater eller lignende med noen, små praktiske oppgaver som f.eks lett hagestell eller handlehjelp, følgehjelp til sykehus,lege, frisør, bank el.l. og mye mer.

Siden alle jobber frivillig kan vi IKKE garantere at alle får den hjelpen de ber om. Men vi garanterer at vi skal gjøre så godt vi kan. Husk at de frivillige er vanlige mennesker som ikke nødvendigvis har en kompetanse på det de skal hjelpe med. Enkelte jobber som utgjør en fare for de frivillige, må vi dessverre si nei til. F.eks. å måtte klatre høyt opp under møner eller opp på tak og lignende.

All virksomhet skal utføres uten økonomisk vederlag av noe slag og alt utstyr som skal brukes av den frivillige må brukeren selv skaffe .

 

Taushetsplikt

Alle de frivillige er underlagt taushetsplikt.

 

Målgruppe

Målgruppen er alle innbyggere som ønsker den hjelp som Frivilligsentralen kan tilby.

 

Kontaktinformasjon:

Grane Frivilligsentral
GRY aktivitetssenter
8680 Trofors
Telefon: 95331081
E-post: frivillig@grane.kommune.no
Daglig leder: Wencke Halland.