Fra Feitskaret mot Storklumpen
bilde vinterryper skutt
Porten til Nord Norge
Velg språk:
  • norway.png
  • germany.png
  • uk.png

Fagforeninger

Les print.png email  .png

En fagforening er en lokal sammenslutning av arbeidstakere innenfor samme industrigren eller fag. En fagforening tar vare på interessene til en yrkesgruppe. Fagforeningens fremste oppgaver er å kjempe for bedre lønn og gode arbeidsvilkår. Etter andre verdenskrig har også trygdeordninger, velferdsgoder og ulike politiske solidaritetsspørsmål blitt viktige kampsaker.

Delta

Delta er en partipolitisk uavhengig arbeidstakerorganisasjon som skal utvikle arbeidslivet med fokus på medlemmenes livskvalitet. Delta forener medlemmenes individuelle ønsker og kollektive behov.

Delta organiserer ansatte i både privat og offentlig sektor, innenfor en rekke tariffområder. Felles for våre medlemmer er at de er stolte skapere av norsk velferd.

Arbeidstakerorganisasjoner vil være like viktige i framtiden som de er i dag. Både for å sikre arbeidstakernes rettigheter, og for å tilby faglige fellesskap for ulike yrkesgrupper.

Hovedtillitsvalgt i Grane er Rune Stabbforsmo.

Les mer på Deltas nettside.

Den norske legeforening

Den norske legeforening har som formål å virke for høy faglig og yrkesetisk standard blant foreningens medlemmer, å fremme medlemmenes sosiale, kollegiale og økonomiske interesser, å verne om medlemmenes psykiske og fysiske helse, fremme legeutdanningen og medisinsk vitenskapelig virksomhet, å fremme tiltak som er egnet til å bedre befolkningens helse og å arbeide med helsepolitiske spørsmål.

Kira Bech er tillitsvalgt for legene i Grane.

Ytterligere informasjon finnes på nettsiden for Den norske legeforening.

 

Fagforbundet

Fagforbundet organiserer arbeidstakere i kommunale, fylkeskommunale, private og offentlige virksomheter. Fagforbundet organiserer også arbeidstakere i sykehusene, inkludert alle støttefunksjoner. Lærlinger, skoleelever og studenter er også velkomne som medlemmer. Det er bruk for en fagbevegelse som setter omtanke, solidaritet, og samhold på dagsorden.

Fagforbundets hovedoppgave er å sikre medlemmene gode og trygge lønns- og arbeidsvilkår. Fagforbundet kjemper for likelønn og lik status i, og mellom, kvinnedominerte og mannsdominerte yrker.

Kontaktperson i Grane kommune er Solbjørg Midtdal.

Mer informasjon finner du på Fagforbundets nettside.

Naturviterne

Naturviterne er fagforening for akademikere med naturvitenskapelig utdanning og kompetanse.

Naturviternes formål er å arbeide for å bedre medlemmenes lønns- og arbeidsvilkår og synliggjøre naturviterkompetansen som viktig for bærekraftig utvikling og verdiskapning.
Naturviterne er partipolitisk uavhengig.

Torgar Eggen er Naturviternes lokale representant.

Fagforeningens nettside gir deg nærmere informasjon om Naturviterne.

 

NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

Alle som har en ingeniør- eller teknologiutdanning bestående av minst 120 studiepoeng (40 vekttall) eller har opparbeidet seg tilsvarende annen teknologisk rettet utdanning, kan bli medlem i NITO.

NITO skal støtte de enkelte medlemmenes profesjonelle karriere og samtidig være et sikkerhetsnett når medlemmene trenger det. Alle medlemmer skal tjene på å være med i dette nettverket.

Tom-Roger Markås er hovedtillitsvalgt for NITO i Grane.

Nettsiden til NITO gir deg mer informasjon.

Norsk Sykepleierforbund

Norsk Sykepleierforbund organiserer offentlig godkjente sykepleiere, jordmødre, spesialsykepleiere og studenter, og har til oppgave å vareta sykepleierstandens økonomiske interesser og virke for standens utvikling profesjonelt, sosialt og kulturelt, og for sykepleiens og helsearbeidets fremgang.

Marit Strømstad er forbundets tillitsvalgte i Grane.

Nærmere informasjon om Norsk Sykepleierforbund får du ved å klikke deg inn på organisasjonsens nettside.

 

Utdanningsforbundet

Utdanningsforbundet er en fagorganisasjon for pedagogisk personale i utdanningssektoren.

Utdanningsforbundets hovedmål er å ivareta medlemmenes interesser innen lønns- og arbeidsvilkår og i utdanningspolitiske spørsmål. Vi arbeider for at barn, unge og voksne skal få et kvalitativt godt opplæringstilbud, og at utdanning skal ha en sentral rolle i samfunnet.

Utdanningsforbundet startet opp 1. januar 2002 og er en sammenslåing av Norsk Lærerlag og Lærerforbundet

Bent Even Olderskog er Utdanningsforbundets tillitsvalgte i Grane.

Link til Utdanningsforbundets nettside.