Fra Feitskaret mot Storklumpen
bilde vinterryper skutt
Porten til Nord Norge
Velg språk:
  • norway.png
  • germany.png
  • uk.png

Koordinator / Individuell plan

 

Tjenestens navn
Koordinator / individuell plan
 
Målgruppe
Personer med behov for langvarige og koordinerte tjenester kan søke om koordinator. Det stilles ikke krav om utarbeidelse av individuell plan selv om du blir innvilget koordinator.
Pasientrettighetsloven § 2-5, kommunehelsetjenesteloven § 6-2a, sosialtjenesteloven § 4-3a og spesialisthelsetjenesteloven § 2-5.
 
Formål
Koordinatortjeneste og individuell plan skal være et virkemiddel for å sikre at tjenestene som mottaker får fra ulike tjenesteytere samordnes og at tjenestene blir vurdert i en sammenheng.
Det er den enkelte tjenestemottakers behov som er utgangspunktet for ytelsen av tjenesten. Målet er at de tjenester og ytelser som mottaker får fra sosial- og helsetjenesten og andre etater som f. eks. nav og skoleetaten fremstår som helhetlige. Ordningen gir ingen økte rettigheter i tjenestetilbud utover det som søkes og innvilges på ordinær måte. Det vises videre til, § 6 i forskrift om IP, kommunens helse- og sosialtjeneste og helseforetaket sin plikt til å samarbeide med andre tjenesteytere og etater.

Beskrivelse
Koordinator vil bistå med å fastsette mål og samordne tjenestene til bruker. I de tilfeller det ikke utarbeides individuell plan, vil referat bli skrevet fra hvert møte.
 
Innholdet og omfanget av de individuelle planene må tilpasses behovene for tjenester til den enkelte tjenestemottaker. Det skal tas hensyn til tjenestemottakerens etniske, kulturelle og språklige forutsetninger. Planens omfang og innhold vil derfor måtte variere.
Den individuelle planen skal være enkel og oversiktlig og kan derfor ikke omfatte detaljer. Det kan derfor være nødvendig for de enkelte tjenesteyterne/etater i tillegg å utforme egne detaljerte delplaner. (§ 7, forskrift om IP)
 
 
Saksgang
Søknaden sendes pleie og omsorgsavdelingen. Søknadsskjema finner du på kommunens hjemmeside eller du kan få det ved henvendelse til pleie og omsorgsavdelingen, nav og servicetorget.